УСТЕН ПРЕВОД

Експертна консултация

Етичност и лоялност

Управление на качеството

Компетентен превод

Осигуряване на техническо оборудване

Форма за запитване/заявка

Име и фамилия(*)
Моля, въведете Вашето име и фамилия.

Имейл(*)
Невалиден имейл адрес.

Компания
Invalid Input

Коментари (изисквания, формат, бележки)
Invalid Input

Прикачете файл
Невалиден файл

Антиспам код(*)
Антиспам кодНевалиден код

Осигуряването на добър устен превод е ключов елемент за гарантиране на успеха на всяко събитие с чуждестранно участие. Независимо дали организирате работна среща „на четири очи“, бизнес семинар или голяма международна конференция, Вие имате нужда от компетентен и надежден преводач до себе си.

СОЛТРА има дългогодишен опит в осигуряването на професионален устен превод за множество корпоративни и институционални събития с международно участие в България и чужбина.

internal-8.jpg

Ние предоставяме:

Цени

Цените на устните преводи зависят от езика, на който се превежда, от сложността на превода, както и от продължителността на събитието. Минималната заетост на устните преводачи в София е 2 часа, а извън София – 4 часа.

При поръчка на конферентна техника транспортните разходи и разходите за храна и нощувки на екипа, който обслужва техниката, се калкулират отделно.

За подробна информация и ценова оферта попълнете формата за запитване/заявка.

Срокове

Устните преводачески услуги се заявяват предварително както следва:

  • симултанен превод – 5 работни дни
  • консекутивен превод – 5 работни дни
  • международни събития и събития на високо ниво – 15 работни дни.

Поръчка

При подаване на заявка за устен превод ще Ви попитаме за формàта, темата и продължителността на събитието. Всякакъв вид помощни материали (програми, брошури, презентации), с които разполагате, ще улеснят предварителната подготовка на преводачите ни и ще допринесе за осигуряването на високо ниво на организираното от Вас събитие.

internal-7.jpg

Видове устен превод

Ние Ви предлагаме симултанен или консекутивен превод в зависимост от формàта и естеството на Вашето събитие.

Какво представлява симултанният превод?

Речта на говорещия се превежда успоредно със самото изказване, с едва доловимо забавяне във времето. Симултанният превод се извършва в преводаческа кабина и изисква използването на специализирана техника и квалифициран персонал, който осигурява монтажа и функционирането ѝ по време на мероприятието. Преводът достига до аудиторията чрез слушалки, свързани с приемници, които предават превода по различните езикови канали.

Какво представлява консекутивният превод?

Това е т.нар. „последователен превод", при който говорещият и преводачът се редуват на интервали от две-три изречения. Консекутивният превод е подходящ за събития с по-малък брой участници – неформални срещи, бизнес преговори, приеми и обиколки с познавателна цел.

internal-9.jpg

Как най-бързо да получа оферта за устен превод?
Свържете се с нас още днес чрез нашата онлайн форма за запитване/заявка, по имейл или на телефон +359 882486067. С удоволствие ще изготвим конкретна оферта с оглед на специфичните Ви изисквания.

©2023 Агенция за преводи "Soltra". Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search