Технологии

Съвременната преводаческа работа изисква постоянно и адекватно използване на технически средства и софтуер.

Форма за запитване/заявка

Име и фамилия(*)
Моля, въведете Вашето име и фамилия.

Имейл(*)
Невалиден имейл адрес.

Компания
Invalid Input

Коментари (изисквания, формат, бележки)
Invalid Input

Прикачете файл
Невалиден файл

Антиспам код(*)
Антиспам кодНевалиден код

Технологии

Съвременната преводаческа работа изисква постоянно и адекватно използване на непрекъснато актуализиращите се технически средства и софтуер, които отразяват развитието на познанието и технологиите и осигуряват достъп до онези информационни ресурси, без които е немислимо постигането на качествен продукт. Техническата грамотност на преводачи, проверяващи и всички участващи в процеса на изпълнение на услугата „писмен превод“ е задължителен елемент от квалификацията, който гарантира покриване на разнообразните и динамични изисквания на пазара и допринася за повишаване на ефективността и качеството.

Политиката на СОЛТРА е да интегрира в своя работен процес най-актуалните хардуерни продукти и софтуерни приложения, както и да стимулира и насърчава прилагането им от всички свои външни сътрудници.

Техническите средства, които компанията използва, осигуряват точното изпълнение на дейностите, свързани с превода, обработката, съхранението, търсенето, архивирането и унищожаването на информация, при спазване на изискванията за безопасност и поверителност.

Ключов елемент в методологията за гарантиране на последователността на терминологията е използването на специализиран софтуер за подпомагане на процеса на писмения превод. Ние сме ентусиазиран потребител на най-разпространените инструменти за компютърно подпомаган превод (т.нар. CAT Tools), сред които SDL Trados, MemoQ, Translation Workspace, Xliff Editor, Transit, DocZone, Idiom, QT Linguist.

В допълнение към установената добра практика на компанията екипът ни разчита на електронна система за управление на поръчките, която ни дава възможност да следим движението им в реално време, да бъдем информирани за заетостта на преводачите и редакторите и като цяло – да планираме дейността и разпределението на ресурсите.

Освен стандартните езикови речници, ние притежаваме голям брой специализирани речници в областта на правото, счетоводството, финансите, медицината, околната среда, селското стопанство, строителството и много други области на експертното познание. Освен това всички наши преводачи разполагат със собствени книжни и електронни речници и справочна литература. Компанията има достъп до всички разпространени бази данни, които се използват за справка винаги когато се наложи.

Как най-бързо да получа оферта?
Свържете се с нас още днес чрез нашата онлайн форма за запитване/заявка, по имейл или на телефон +359 882486067. С удоволствие ще изготвим конкретна оферта с оглед на специфичните Ви изисквания.

©2023 Агенция за преводи "Soltra". Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search